Offerte aanvragen+31 (0)475 712 037Brochure
Uit eigen fabriek

Kwaliteit

In uw zoektocht naar het perfecte verandazeil, is het belangrijk dat u op een aantal zaken let. Om te voorkomen dat u verdwaald in het grote aanbod aan leveranciers, en eindigt met een kwalitatief slecht product, nemen wij u graag mee door het selectieproces. Onze uitgangspunten zijn dat u iedere dag (meer) moet kunnen genieten van uw overkapping, maar ook dat uw investering een meerwaarde moet betekenen voor de woning. Dit kan alleen gegarandeerd worden door uitsluitend te werken met kwaliteitsmaterialen.

Wij vertellen u graag waar u vervolgens op moet letten om tot de juiste aankoop te komen: 

Inmeten

Voor verandazeilen die perfect passen op uw veranda, adviseren we om het inmeten en monteren van de verandazeilen aan ons over te laten. Op die manier is tevredenheid gegarandeerd. In de praktijk komen wij nauwelijks veranda’s tegen die waterpas staan, om nog maar te zwijgen over de ondergrond. Al deze afwijkingen nemen wij mee bij het produceren van uw verandazeil. Een kleine fout met het inmeten en het verandazeil is niet meer zo strak als u gehoopt had. Inmeten door uzelf is daarom af te raden. Verandazeilen op maat komen bij ons op de centimeter nauwkeurig. In gevallen waar u zelf dient te meten bent u nooit gegarandeerd dat het scherm optimaal past en ligt het risico bij uzelf. Bij ons is het inmeten standaard inbegrepen in de prijs!

Doek

Voor de confectie van de Gondula verandazeilen en Gondula Deluxe passen wij enkel hoogwaardig kwaliteitsmerk Serge Ferrari toe. Dit doekmateriaal, een polyester weefsel met PVC- coating, is:

- Duurzaam
- Vlamvertragend
- Waterdicht en winddicht
- Slijtvast
- Eenvoudig te reinigen

De lichte textuur en matte coating geeft de producten een luxe uitstraling. 

Raamfolie

De kwaliteit van de raamfolie is erg belangrijk voor de levensduur en de kwaliteit van uw verandazeil. Wij besparen niet op raamfolie, de Gondula en Gondula Deluxe worden standaard voorzien van hoogwaardige 0,5mm dik, zon- en schimmelwerende raamfolie. Zodoende zal deze raamfolie geen verkleuring geven en blijft de folie helder. 

Exclusief

Doordat de folie krimpt door weersinvloeden, ontstaat er golfvorming in het transparante gedeelte. Wij zijn de enige fabrikant in Nederland met een hoogwaardige krimpmachine, waarmee we deze oneffenheden kunnen voorkomen. Het simpelweg laten rusten van de transparante folie heeft geen nut, omdat de folie pas krimpt bij een hoge temperatuur. 

Ritsen

De kwaliteit van een verandazeil is ook te herkennen aan kleine details, zoals ritssluitingen. Verschillende verandazeilen worden zonder ritssluitingen voorzien, maar met een schuifsysteem. Het voordeel van ritssluitingen is dat men deze eenvoudig horizontaal kan oprollen, dit is belangrijk voor de raamfolie. 

Stikken/Lassen

Erg belangrijk voor de kwaliteit van uw verandazeil is de methode van fabricage. De Gondula en Gondula Deluxe worden gefabriceerd d.m.v. een hoogfrequent lasmachine. Hoogfrequent lassen heeft een aantal voordelen t.o.v. conventioneel stikken en is optisch gezien fraaier. Hoogfrequent lassen zorgt ervoor dat het materiaal naadloos in elkaar overloopt en de verbinding erg stevig is. Stiknaden kunnen na verloop van tijd los laten of breken. Overigens, stiknaden worden snel vies en algen hechten zich hieronder.

Systeem

Erg belangrijk voor uw verandazeil is ook de methode van montage. Er wordt in de markt veelal gebruik gemaakt van systemen zoals kunststof of RVS tourniquets. Het scherm wordt dan voorzien van gaten welke over de tourniquets worden geschoven. De Gondula verandazeilen daarentegen worden  standaard gemonteerd d.m.v. aluminium profielen, aan zowel de bovenzijde als beide zijkanten. Montage d.m.v. aluminium profielen zorgt ervoor dat uw verandazeil altijd strak staat gespannen en dat u 100% beschut zit tegen regen en wind. Andere montage systemen zijn niet 100% water- en winddicht. De Gondula isoleert daarom ook veel beter. Tevens kunnen de profielen in ieder gewenste RAL kleur gespoten worden zodat deze overeenstemmen met de kleur van uw veranda.

Afspanning

Het is van belang dat een verandazeil op de juiste manier wordt afgespannen. Een verandazeil dat niet is afgespannen wappert met de wind mee en gaat in de loop der tijd plooien vertonen. Het simpelweg verzwaren van het verandazeil met gewicht helpt niet dusdanig. De Gondula verandazeilen worden standaard aan de onderzijde afgespannen door middel van buizen die verwerkt worden in het doek en worden afgespannen op uw terras d.m.v. beugels. Deze beugels kunnen eruit gedraaid worden (geen gereedschap nodig) wanneer u de verandazeilen wilt oprollen. Deze vormen dan geen belemmering meer.

Zelf voelen en beleven? Wij nodigen u dolgraag uit in onze showroom. U kunt daar zelf de proef op de som nemen en kennismaken met onze materialen, modellen en kleuren.